Elektronische beveiliging van winkel | Watchguard Security

De elektronische beveiliging van winkels of retailpanden vereist heel wat extra expertise. Watchguard Security garandeert een totaalservice op maat voor alle beveiligingssystemen die noodzakelijk zijn in de retail: alarminstallaties, mistgeneratoren, camerabewaking, toegangscontrole en branddetectie. Daarbij werken we steeds met de modernste technologieën en streven we naar een maximale integratie van de verschillende systemen onder één beheersplatform. Zo kunnen we bijvoorbeeld perfect de camerabewaking inzetten voor verificatie van een inbraakalarm.

Ook voor winkels en retailpanden ontwerpen we geïntegreerde beveiligingssystemen op maat. Alle vereiste componenten (inbraakalarm, mistmachines, toegangscontrole, camerabewaking en branddetectie) brengen we samen in één coherent beveiligingssysteem, al dan niet over de verschillende winkelvestigingen heen.

Om dit te bereiken, analyseren we in een eerste stap de specifieke behoeftes of noden van elke winkel en verwerken we deze tot een doordacht totaalontwerp voor de elektronische beveiliging. Onze doorgedreven analyse brengt elk veiligheidsrisico inzake diefstal, inbraken en brand nauwgezet in kaart.

Betrek ons zo snel mogelijk bij eventuele bouw- of verbouwplannen zodat onze expertise maximaal rendeert. Wij denken het liefst al in de ontwerpfase mee voor een aangepast beveiligingssysteem.

 

Toegangscontrole in winkels en retailpanden

Het beveiligen van een winkel of retailpand vereist bijvoorbeeld extra aandachtspunten inzake toegangscontrole. Welke extra beveiliging is noodzakelijk wanneer de winkel geopend is? In welke zones mogen klanten komen en voor welke zones geldt toegangscontrole zodat klanten deze niet kunnen betreden? Kiezen we voor een stand-alone oplossing of gebruiken we voor verschillende vestigingen hetzelfde netwerkgebaseerde systeem voor toegangscontrole? Al deze vragen krijgen een helder antwoord in ons technisch voorstel.

Ook nachtleveringen van winkels vormen vaak een extra uitdaging voor de beveiliging. In vele situaties programmeren we voor winkels een automatische wapening van het alarmsysteem op een bepaald uur, terwijl dit voor nachtleveringen eenvoudig en snel moet ont- en herwapend worden.

Camerasystemen met artificiële intelligentie

De toepassingsmogelijkheden van bewakingscamera’s exploderen onder impuls van de verdere technologische ontwikkeling van artificiële intelligentie. Het cameranetwerk binnen en buiten de winkel dient niet langer uitsluitend voor de primaire bewakings- en beveiligingsfunctie, maar kan ook ingezet worden voor marketingdoeleinden.

Intelligente verwerkingssoftware die de inkomende beelden interpreteert, ligt aan de basis van deze mogelijkheden. Denk daarbij in de eerste plaats aan het meten en nauwgezet in kaart brengen van mensenstromen in de winkel. Ook de interactieve beleving en het winkelcomfort kan je met creatieve cameratoepassingen verhogen.

Zonder het hoofddoel van de strategisch geplaatste bewakingscamera’s niet uit het oog te verliezen, denkt Watchguard Security creatief me je mee. Zo haal je het maximale rendement uit je investering in bewakingscamera’s.

Soorten beveiliging

Camerabewaking voor je winkel

Camerabewaking vormt een onmisbaar onderdeel van de beveiliging van je winkel. Camerabewaking is zowel nodig voor het beveiligen van je producten tijdens de openingsuren, als voor het beveiligen van je winkelpand en je buitenterrein na sluitingstijd.

Hedendaagse systemen voor camerabewaking bieden veel meer mogelijkheden dan uitsluitend beveiliging.

Meer info over camerabewaking in winkels

Alarminstallatie voor je winkel

Er bestaan talrijke mogelijke alarminstallaties – met bijhorende aangepaste technologieën – voor het beveiligen van een winkel of retailpand. Watchguard Security heeft alle expertise in huis om binnen de eindeloze waaier aan mogelijkheden het juiste alarmsysteem te selecteren met de optimale inplanting van detectoren.

Wij werken daarbij een volledig sluitend beveiligingsconcept uit dat helemaal voldoet aan de verzekeringseisen (INCERT).

Meer info over alarminstallatie in je winkel

Brandbeveiliging

Met meer dan 25 jaar ervaring en twee eigen brandexperts bieden wij een totaalservice voor brandbeveiliging in industriegebouwen, kantoorgebouwen, scholen, ziekenhuizen, hotels,…

Wij werken op maat een systeem voor branddetectie uit zodat je 100% voldoet aan de geldende brandnormeringen voor jouw gebouw. Zowel conventionele als adresseerbare branddetectiesystemen behoren tot de mogelijkheden.

Meer info over brandbeveiliging

Integrale gebouwveiligheid

Elke component voor de elektronische beveiliging van een gebouw (alarminstallatie, camerabewaking, toegangscontrole en branddetectie) heeft uiteraard zijn eigen beheersoftware.

Watchguard Security kan steeds ‘slimme’ koppelingen tussen de verschillende systemen programmeren, zodat deze onderling samenwerken.

Meer info over integrale gebouwveiligheid

Tal van winkels zijn onvoldoende beveiligd tegen inbraken

Hoe is het met jouw winkel gesteld? Kom het nu te weten! Of vraag meteen een vrijblijvend voorstel.

Vraag vrijblijvend voorstel op maat Vraag gratis veiligheidsscan aan

Meer info nodig? Praat met een van onze experts

+32 (0)3 650 15 25      info@watchguard-security.be