Garage Verellen - Watchguard Security

Garage Verellen

Garage Verellen

NAAM KLANT: Garage Verellen

Locatie:  Geel

Periode realisaties:  

Grootschalige camerabewaking van een wagenpark  

 

Sommige bewakingsprojecten blijven een uitdaging, zelfs met bijna dertig jaar ervaring. Zoals bijvoorbeeld dat van Garage Verellen uit Geel. Zij vroegen ons om een bewakingssysteem uit te werken voor hun stockageparking. Niet evident, gezien het uitgebreide lastenboek en de omvang van de bewaakte zone. Bovendien waren er nog een aantal bijkomende eisen van de verzekeraar. 

 

Integrale beveiliging van een omvangrijke site 

Garage Verellen is een toonaangevende speler op de automarkt. De garage behoort tot de groep Autonatie nv en staat in voor de verdeling van de merken Audi, Volkswagen en Skoda. De firma stockeert haar nieuwe wagens nabij de bedrijfsgebouwen op een enorme buitenparking. Die moesten wij volledig onder cameratoezicht plaatsen. 

 

Eerst en vooral: bewegingsdetectie via camera’s is allesbehalve een hapklare klus. Het risico op een ongewenst alarm is groot. Alleen al een pixelverandering kan het alarm ongewild doen afgaan. Bijvoorbeeld wanneer een wolk voor de zon trekt. Een omzichtig werkje dus. Onze camerabewaking moest elke vierkante centimeter van de parking dekken. De verzekeraar drong aan op een zeer accurate videoanalyse. Die moest gekoppeld aan een bewakingscentrale.  

 

Integratie van bestaande en innovatieve systemen  

Eerst namen we het hele pakket van eisen grondig door. Om binnen het budget te blijven, bespraken we de mogelijkheden om de bestaande beveiliging te integreren in een nieuwe installatie. We stelden voor om het bestaande camerasysteem te versterken met een reeks nieuwe thermische en hoge resolutiecamera’s. Zo konden we gevoelige plaatsen toch secuur beveiligen.  

 

We installeerden een software die de videobeelden analyseert en reële alarmen doorstuurt naar een bewakingscentrale. Op die manier kwamen we tot een volledig dekkend en uiterst performant systeem.  

 

Eerst proefrijden, dan overtuigd investeren 

Onze klanten moeten honderd procent overtuigd zijn van hun investering. Voor minder gaan we niet. Garage Verellen kreeg dan ook de kans om eerst uitgebreid te ‘testrijden’ alvorens tot aankoop over te gaan. Dat gaf ons de gelegenheid om het systeem helemaal op punt te stellen. Onze proefopstelling haalde onze klant probleemloos over de streep. Binnen de afgesproken looptijd konden we alles volledig naar wens installeren en aanleren.  

 

Zie je een match met jouw project?  

 

>> Neem hier contact op voor een vrijblijvende offerte