MENT TV - Watchguard Security

MENT TV

MENT TV

NAAM KLANT: MENT TV

Locatie:  Gent

Periode realisaties:  

Totaal beveiliging van de vernieuwde

radio- en televisie studio

 

Ment TV, een Vlaamse digitale commerciële radio en televisiezender onder de vleugels van Make up your brand zendt reeds 10 jaar nationaal uit met een duidelijke visie, profiel en product. Het brengen van Vlaamse amusementsmuziek en interviews. Gezien de kleine markt begrensd door de Nederlandse taal is er een grote nood aan eigen lokale Nederlandstalige content. Met de uitbreiding van de huidige studio willen we hierop verder inspelen.  We bieden bedrijven en productiehuizen een neutrale radio-en televisie studio aan waarin we elke ‘merkbranding’ kunnen voorstellen. Hierom hebben we de studio vergroot en gemoderniseerd weet zaakvoerder Marc Hallez ons te vertellen.

 

De verwachting

In het gehele concept van de studio waren een aantal zaken van fundamenteel belang vertelt Marc Hallez:

  1. Iedereen die de studio binnenwandelt of een online uitzending volgt moet een directe betrokkenheid ervaren met al het studiowerk en hetgeen er achter de schermen gebeurd.
  2. Je moet jezelf toch in een loungeachtige omgeving wanen die een echte vakantiestemming en rust oproept.
  3. Alles moet eenvoudig samenwerken gaande van studio, techniek en beveiliging.
  4. De beveiliging moet optimaal zijn doch mag geen last geven op de gebruiker en bezoeker.

 

De uitdaging

Het was een hele uitdaging voor Watchguard Security om een concept te ontwikkelen dat het gehele concept omvatte omdat we ook rekening moesten houden met:

  • de verschillende gasten en gebruikers van de studio
  • het snel wisselen van gebruikers
  • de bestaande technieken en beveiliging
  • de verschillende partijen in de realisatie
  • de strikte deadline

 

Een flexibel concept

Omdat gebruikers en bezoekers soms maar voor een paar dagen toegang hebben tot de studio heeft Watchguard Security biometrische lezers voorzien.  Hierdoor creëren wij een makkelijke toegang met grote vrijheid.  Zij hebben enkel hun vinger nodig om vrij te kunnen bewegen in de voor hen toegankelijke delen van het gebouw.  Bijkomend worden alle technische meldingen van de studio apparatuur, technische installaties en de inbraak– en brandbeveiliging continue overwaakt. We hoeven daar zelfs niet ter plaatse voor te zijn maar kunnen alles via een app module eenvoudig beheren.

De hoge resolutie camerabewaking die dient voor de alarmverificatie wordt tevens gebruikt om bij evenementen een overzicht te houden op de reeds toegekomen bezoekers waardoor de studio eenvoudig vanuit de bovenliggende kantoren kan aangestuurd worden. Evenzo worden zij gebruikt als sfeerbeelden. Hierdoor krijgt de kijker een gevoel van er echt bij te zijn en alles mee ‘live’ te volgen achter de schermen. 

Naar concept ontwikkeling en rekening houdende met onze wensen, budget, de reeds bestaande apparatuur en de verschillende partijen heeft Watchguard Security mooi werk geleverd dat aan al onze verwachtingen voldoet. Zij wisten als geen ander snel in te spelen op de veranderingen en uitdagingen die eigen zijn aan dergelijke projecten en wisten alles te realiseren binnen de gestelde budgetten en deadlines. 

Zij staan echt voor hun slogan ‘kortom, doordacht beveiligd’, 

Bekijk hier de video

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Laat hier je gegevens achter en wij nemen contact met je op.