Brandbeveiliging op maat voor uw gebouw | Watchguard Security

Een branddetectiesysteem dat aan
de strengste normeringen voldoet

Wil je een voorstel op maat?

onze beveiligingsadviseur komt langs

Een branddetectiesysteem dat aan
de strengste normeringen voldoet

Wil je een voorstel op maat?

onze beveiligingsadviseur komt langs

 

Met meer dan 25 jaar ervaring en twee eigen brandexperts bieden wij een totaalservice voor brandbeveiliging in industriegebouwen, kantoorgebouwen, scholen, ziekenhuizen, hotels,… Wij werken op maat een systeem voor branddetectie uit zodat je 100% voldoet aan de geldende brandnormeringen voor jouw gebouw. Zowel conventionele als adresseerbare branddetectiesystemen behoren tot de mogelijkheden. Bij een adresseerbaar detectiesysteem weet je meteen welke detector de brand heeft vastgesteld. Een conventioneel systeem heeft nood aan waarschuwingslampjes boven de deuren.

 

Wij werken volgens de geldende normering

Welke brandbeveiliging er in een gebouw moet aanwezig zijn, hangt af van verschillende normeringen (ARAB, ATEX, NBN S21-100, …), mogelijk aangevuld met lokale verplichtingen.

 

Welke branddetectiesysteem is aangewezen in jouw situatie?

 

Op maat van elke situatie werken wij een concept van brandbeveiliging uit. Dit concept vertrekt in de optimale situatie van een risicoanalyse van de preventieadviseur. Als deze analyse niet voorhanden is, werken wij een automatisch branddetectiesysteem uit voor het volledige pand.

 

 

 

Op basis van de risicoanalyse bepalen we het aantal en de locatie van de verschillende detectoren. Wij werken met verschillende detectoren waaronder puntdetectoren (zowel optisch, thermisch als multicriteria) en beamdetectoren (in grotere ruimtes een alternatief voor puntdetectoren). In sommige specifieke situaties zijn aspiratiedetectoren of thermische camera’s aangewezen, bijvoorbeeld in hoge ruimtes zoals atria, opslagmagazijnen, kerken of in liftkokers.

Ook branddetectie met videocamera’s behoort tot de mogelijkheden. Dit kan zowel met gewone camera’s als met thermische camera’s.

Ook manuele meldknoppen maken een deel uit van het branddetectiesysteem.

De sirenes moeten strategisch worden geplaatst zodat deze in elk lokaal een geluidsniveau van 65db garanderen.

De brandcentrale vormt het kloppende hart van je brandbeveiliging. Deze plaatsen we meestal in een technische ruimte, met een bedieningspaneel in een permanent door mensen bemande ruimte. De brandcentrale rusten we optioneel uit met een doormelding, ofwel rechtstreeks naar een meldkamer, ofwel via je inbraakcentrale, ofwel via een vocale kiezer.

Het bedieningspaneel en/of het herhaalbord met display en bediening vormt het frontpaneel van je brandcentrale. Deze krijgt meestal een plaats aan de receptie onder permanent menselijk toezicht.

Opvolging van je branddetectie met een serviceovereenkomst

Als professionele installateur met meer dan 25 jaar ervaring in branddetectiesystemen kan je ook op ons rekenen voor het vereiste preventief onderhoud. Hiervoor sluiten we een serviceovereenkomst af. Daarnaast garanderen we een snelle interventiedienst voor eventuele herstellingen..