Camerabewaking bedrijven | Watchguard Security

Al enige tijd behoort camerabewaking tot de noodzakelijke beveiligingscomponenten van elk bedrijfsgebouw. Dankzij de juiste onderlinge integratie vormt camerabewaking de perfecte combinatie met een alarminstallatie. Op maat van de specifieke risico’s en noden van elke onderneming, ontwikkelt en plaatst Watchguard Security camerasystemen op maat. Daarbij gaat zeer veel aandacht naar de keuze van de juiste camera’s en de aangewezen positionering.

Mogelijkheden van bewakingscamera’s voor je bedrijf

Camerabewaking vormt voor elk bedrijf de perfecte aanvulling op een alarminstallatie en toegangscontrole. Terwijl een alarminstallatie inbrekers en dieven detecteert bij een inbraakpoging, zorgt camerabewaking voor de vereiste beeldregistratie van alle personen binnen bepaalde bedrijfszones.

Detectie van verdacht gedrag

Ook camerabewaking kan dankzij de hedendaagse intelligente verwerkingssoftware worden ingezet voor de automatische detectie van verdachte gedragingen. Draagt iemand zijn helm of niet op de werkvloer? Ook een persoon die over de omheining klimt en het bedrijfsgebouw nadert, kan door bewakingscamera’s worden gedetecteerd. In beide gevallen kan er hieraan een actie gekoppeld worden? Bijvoorbeeld een melding volgen naar een smartphone of een meldkamer.

Ook andere ongewenste bewegingen of verplaatsingen binnen afgebakende zones kunnen door bewakingscamera’s als trigger voor een melding worden waargenomen.

Op die manier detecteren de bewakingscamera’s eventueel gevaarlijk gedrag vooraleer er een ongeval of inbraakpoging plaatsvindt of schade kan worden aangebracht.. Bewakingscamera’s kunnen daarbij worden ingezet voor het detecteren en analyseren van mensen, voertuigen, dieren,….

Kritische locaties in beeld

Bij camerabewaking voor bedrijven is het in de analysefase belangrijk om de kritische locaties nauwgezet op te lijsten. Zo gebruiken we bewakingscamera’s in de meeste gevallen voor het in beeld brengen van de laadkades, toegangsdeuren van het bedrijfsgebouw, toegangspoorten van het bedrijfsterrein, kritische ruimtes zoals de serverroom,….

Gespecialiseerde beveiligingsfirma

De technische en functionele mogelijkheden voor camerabewaking van bedrijven zijn vrijwel eindeloos. Zo bestaan er naast de gewone visuele camera’s ook thermische camera’s en infraroodcamera’s. Elk cameratype biedt extra mogelijkheden en functionaliteiten.

De eindeloze technische en functionele mogelijkheden maken het noodzakelijk om in zee te gaan met een beveiligingsbedrijf dat over de vereiste expertise beschikt en tijd investeert in een diepgaande analyse door een deskundige beveiligingsadviseur.

Alleen met deze aanpak kom je tot een geïntegreerd systeem van camerabewaking dat aan de gestelde verwachtingen voldoet én past binnen het voorziene budget.

Tal van bedrijfsgebouwen zijn onvoldoende beveiligd tegen inbraken

Hoe is het met jouw pand gesteld? Kom het nu te weten! Of vraag meteen een vrijblijvend voorstel.

Vraag vrijblijvend voorstel op maat Vraag gratis veiligheidsscan aan

Meer info nodig? Praat met een van onze experts

+32 (0)3 650 15 25      info@watchguard-security.be