Mistmachines - Watchguard Security

Wat is de meerwaarde van een mistmachine? De meeste inbraken zijn nog steeds gelegenheidsinbraken.  Dat betekent dat de inbreker toevallig uw woning, winkel of bedrijf passeert en de gelegenheid die zich voordoet benut. U dient er dus voor te zorgen dat u deze zoveel mogelijk afschrikt.  

Je kan een aantal maatregelen nemen waaronder organisatorische, bouwkundige of elektronische die dit ontraden.  Maar wat als het toch tot een inbraak komt?  Hoe bescherm je dan verder je inboedel? Hoe voorkom je dat een indringer in je pand rondwandelt? 

Met een mistmachine kan u dit voorkomen. Alle criminele activiteit wordt onmiddellijk gestopt door een dikke ondoorzichtige mist want wat je niet ziet kan je niet stelen. 

 

 


SmokeCloak is een proactieve beveiligingsmaatregel. Het houdt de indringers weg.

Inbraakalarmen waarschuwen u voor een inbraak, de mistmachine voorkomt het binnengaan. 


 

Hoe werkt een mistmachine?

De mistmachine wordt gewapend bij het aanzetten van uw alarmsysteem. Bij inbraakdetectie zal deze op scherp gezet worden zodat bij het binnenkomen van de te bewaken ruimte de mistmachine in actie zal komen. De mist zal bliksemsnel uitgestoten worden waardoor enkel vluchten een optie is. Tevens kan afhankelijk van het type mistmachine continu de dichtheid van de mist gemeten worden en indien nodig spuit de mistmachine mist bij. Hierdoor vergroot u aanzienlijk de kritieke responstijd.

 

Welke mistmachine heb ik nodig ?

Er zijn verschillende fabrikanten en modellen van mistmachines op de markt.  Soms kan je door de bomen het bos niet meer zien. Op welke zaken dient u als leek te letten?  Het type dat u nodig heeft hangt af van een aantal factoren. We sommen de meest voorkomende fabrikanten en modellen op de Belgische markt even op: 

 

SMOKECLOACK mistmachine

Dit betreft een Engelse fabrikant met een jarenlange ervaring in mistmachines.  Zij beschikken voor elke situatie over een aangepaste mistmachine zodat deze steeds zeer efficiënt kan werken in eender welke situatie.  Gaande van een privéwoning, winkel, magazijn, bureel tot industrie. Tevens beschikken zij over mistgeneratoren die zijn uitgerust met DNA markering voor hoge risico’s.  Hierdoor worden alle zaken in de ruimte gemerkt met DNA waardoor bij terugvinden van de buit kan bepaald worden van waar deze afkomstig is. 

In hun gamma kan je volgende toestellen terugvinden:

  • De EASY speciaal ontworpen voor kleine ruimten vult op 30 sec ruimtes tot 150m3 en ruimtes tot 250m3 in slechts 60 seconden. Tevens is hij volledig geruisloos.
  • De VALI 5 met een volume van 210m3 op 30 seconden of 370m3 op een minuut is dit een klein maar krachtig toestel voor kleine winkels of bepaalde delen van een grote ruimte te beveiligen. Hij beschikt over een sensor die ervoor zorgt dat er mist wordt bijgespoten wanneer de mistdichtheid afneemt.  
  • VALI 10 voor middelgrote winkels en kantoren en leverbaar in elke RAL kleur tot ruimtes van 550m3. 
  • Speciaal voor grote winkels en kantoren is de VALI 20 ideaal uitgerust.  Hij kan tot 4000m3 mist verspreiden en vult een volume van 790m3 binnen de 60 seconden.
  • De VALI PRIVATE   is een volledig geruisloze mistmachine ontwikkeld voor de particuliere woning en juwelierszaken en heeft een volume van 450 en 780m3 op respectievelijk 30 en 60 seconden. Tevens uitgerust met een mistsensor om deze op peil te houden wanneer de mistdichtheid zou afnemen. 
  • Speciaal voor loodsen, grote magazijnen en warenhuizen is de IPX 25 met een debiet tot 1600m3 op één minuut de ideale oplossing. Tevens kan hij tot 22.325m3 mist produceren en dit vanaf een hoogte van 10m. 

 

BANDIT mistmachines

Deze worden gefabriceerd in Belgie. Zij leveren twee modellen.  Een voor grotere volumes en één voor kleinere ruimten: 


De Bandit 240 zorgt ervoor dat binnen 2 seconden de eerste 6 meter volledig onzichtbaar worden gemaakt.  Hij vult tevens een ruimte van 504m3 vult in 18 seconden. 

De Bandit 320 is een kleiner formaat dat in slechts 4 seconden ruimtes tot 200m3 vult met een ondoorzichtige mist. Tevens kan u hier kiezen voor verschillende mogelijke kleuren van het toestel zodat dit beter ingepast kan worden in het interieur. 

 

AVS – FOGGY mistmachine

Met de AVS-FOGGY 30 en 50W beschikt deze Italiaanse fabrikant over twee varianten.  Hierdoor kunnen zij een ruimte van respectievelijk 300 en 750m3 op 60 seconden vullen met een dichte mist. 

 

PROTECT mistmachine

Een Nederlands product dat zowel voor de zakelijke als particuliere markt mistgeneratoren met een elegant design produceert.  De PROTECT Xtratus is een kleine compacte mistmachine speciaal ontworpen voor particuliere woningen waarbij de gebruiker zelf de vloeistofcapsule kan vervangen na gebruik. 

Verder beschikken zij over de PROTECT 600, 1100 en 2200.  De verschillen zijn hier het volume dat de verschillende mistgeneratoren produceren gaande van een debiet van 700 tot 2700m3 in 60 seconden. 

 

 

Conclusie

Deze 4 fabrikanten zal u waarschijnlijk het meest tegenkomen op de markt. Welke u dient te kiezen hangt voornamelijk af van het gevraagde volume aan mistproductie, het uitzicht van het toestel en de duurtijd dat er mist moet kunnen geproduceerd worden. De werking is voor allen hetzelfde.  Na activering van uw alarmsysteem wordt de mistgenerator actief gezet en bij alarm zal deze in werking treden.  Een dichte mistwolk zal de desbetreffende ruimte bliksemsnel vullen waardoor het onmogelijk is nog spullen te ontvreemden of te vernietigen.  De indringer raakt gedesoriënteerd en ziet daadwerkelijk geen hand voor ogen. Afhankelijk van het gekozen type zal de mist gewaarborgd blijven door een continu meting van de mistdichtheid en het spuiten van aanvullende mist.  

 

Heeft u al een mistmachine?

Hoe is het met uw beveiliging gesteld? Kan u voorkomen dat er iets verdwijnt? Weet u welke mistmachine u nodig heeft? Vraag het nu aan onze veiligheidsexperts !

Vraag vrijblijvend voorstel op maat Vraag gratis veiligheidsscan aan

Meer info nodig? Praat met een van onze experts

+32 (0)3 650 15 25      info@watchguard-security.be