Camerabewaking woningen | Watchguard Security

Aanvullend op een alarminstallatie kiezen ook steeds meer particulieren voor camerabewaking. Bewakingscamera’s gebruiken we meestal buiten voor het in beeld brengen van de tuin, toegangsdeuren, toegangspoorten, opritten,… Mits de juiste integratie kunnen bewakingscamera’s voor je woning perfect complementair worden ingezet met je alarminstallatie. Ook voor particuliere woningen biedt Watchguard Security maatwerk, waarbij we een systeem van bewakingscamera’s uitwerken dat volledig aan jouw specifieke wensen en noden voldoet. Om deze individuele aanpak te garanderen, komt één van onze deskundige beveiligingsadviseurs steeds persoonlijk ter plaatse voor een diepgaande risicoanalyse en behoeftebespreking.

Mogelijkheden van camerabewaking in je woning

Bewakingscamera’s geven je op elk moment een correct beeld van wat er rond een woning gebeurt. Als eigenaar kan je deze beelden steeds vanop afstand bekijken via je smartphone.

In combinatie met alarmdetectie

In de meeste gevallen wordt camerabewaking gecombineerd met buitendetectie, waarbij na een alarm meteen een korte videoclip verzonden wordt wanneer iemand een bepaalde zone betreedt.

Op die manier krijg je direct de mogelijkheid om het alarmsignaal correct te interpreteren. Gaat het effectief om een potentiële inbreker of dief?

Belang van professioneel materiaal

Wanneer je kiest voor een systeem van camerabewaking voor je woning, dan is het essentieel om een erkende en gespecialiseerde beveiligingsfirma te selecteren die werkt volgens de regels van de kunst en uitsluitend professioneel materiaal gebruikt.

Alleen met het juiste professionele materiaal bereik je de beoogde doelstellingen en heb je niet af te rekenen met beelden van minderwaardige kwaliteit of een systeem dat faalt op de cruciale momenten.

Sterk beveiligd netwerk

Zo is het essentieel om de beelden te verwerken en verzenden via een sterk beveiligd netwerk, zodat je systeem van camerabewaking niet kan gehackt worden door mensen met slechte bedoelingen.

Wettelijke voorschriften

Daarnaast gelden er heel wat regels die volgen uit de camerawetgeving en GDPR. Een deskundige firma garandeert de juiste begeleiding zodat je aan alle wettelijke voorschriften voldoet.

Tal van woningen zijn onvoldoende beveiligd tegen inbraken

Hoe is het met huis pand gesteld? Kom het nu te weten! Of vraag meteen een vrijblijvend voorstel.

Vraag vrijblijvend voorstel op maat Vraag gratis veiligheidsscan aan

Meer info nodig? Praat met een van onze experts

+32 (0)3 650 15 25      info@watchguard-security.be