Alarminstallatie bedrijven | Watchguard Security

Een adequate alarminstallatie die alle risico’s van een onderneming dekt, vereist maatwerk. Bovendien is het noodzakelijk om de alarminstallatie op een geïntegreerde manier uit te werken met de elektronische toegangscontrole, branddetectie, camerabewaking en mistmachine. Tal van functionele koppelingen behoren tot de opties. Deze koppelingen zorgen voor eenvoud in het beheer en verhogen het beveiligingsniveau van je onderneming.

De tijd dat een alarminstallatie een stand-alone systeem was, ligt al enige tijd achter ons. Naast de integratie met gebouwbeheersystemen staat ook de koppeling met toegangscontrole en camerabewaking hoog op de agenda.

Dankzij deze koppeling is het bijvoorbeeld perfect mogelijk om de alarminstallatie te wapenen wanneer de laatste persoon via toegangscontrole het bedrijfspand verlaat. De koppeling met camerabewaking laat toe om korte videoclips te ontvangen op je smartphone wanneer er een alarm wordt getriggerd.

Keuze van detectoren

De detectoren vormen een essentieel onderdeel van elke alarminstallatie. Zij triggeren verdachte situaties bij het betreden van een bedrijfspand of het bedrijfsterrein. Er bestaan verschillende soorten detectoren, waaronder de zogeheten perimeter- of omtrekdetectoren.

Met behulp van magneetcontacten controleren deze detectoren of poorten, ramen en deuren wel degelijk goed afgesloten zijn. Daarnaast zijn er actieve detectoren die met behulp van infrarood of radar beweging vaststellen binnen een bepaalde zone.

Grondige analyse van de situatie

De juiste keuze van detectoren en de strategische inplanting is van essentieel belang voor de goede werking van de alarminstallatie van je onderneming. Vertrouw hiervoor op een professioneel beveiligingsbedrijf zoals Watchguard Security dat veel tijd investeert in een grondige analyse.

Tijdens deze analyse brengen we zeer gericht alle risico’s en inbraakgevoelige zones in kaart. Op basis hiervan gaan we aan de slag voor het uitwerken van een inbraakinstallatie die inbrekers in een zo vroeg mogelijk stadium detecteert, dus nog voor de inbraakpoging of het aanrichten van eventuele schade.

Tal van bedrijfsgebouwen zijn onvoldoende beveiligd tegen inbraken

Hoe is het met jouw pand gesteld? Kom het nu te weten! Of vraag meteen een vrijblijvend voorstel.

Vraag vrijblijvend voorstel op maat Vraag gratis veiligheidsscan aan

Meer info nodig? Praat met een van onze experts

+32 (0)3 650 15 25      info@watchguard-security.be