Hoeveel klanten passeren jouw etalage? Met bewakingscamera’s kan je het meten

Hoeveel passanten kijken naar jouw winkeletalage en hoe lang blijven ze stilstaan? Weet het dankzij slimme bewakingscamera’s.

Veel winkels investeren grote bedragen in de inrichting van hun etalage. De vraag hoeveel mensen  hun etalage bekijken én hoeveel tijd potentiële klanten voor de vitrine spenderen, is dan ook van groot belang. Dankzij de ontwikkeling van slimme analysesoftware én bewakingscamera’s, bestaat er eindelijk een techniek om dit alles te meten. 

 

Ongetwijfeld zijn retailers bijzonder nieuwsgierig naar de toegevoegde waarde van hun etalage. De inrichting van etalages wordt regelmatig afgewisseld, al dan niet volgens de modeseizoenen. Belangrijke vragen zijn dan ook. Welke etalage scoort wel én welke scoort niet? Hoeveel mensen passeren voorbij onze etalage en hoeveel passanten blijven ook werkelijk staan? En stappen deze mensen nadien binnen in de winkel om effectief iets te kopen?  

 

Passage onderling vergelijken 

Dankzij persoonsherkenning als functie van analysesoftware achter camerabewaking, kan je deze vragen met objectieve cijfers beantwoorden. Met deze software kunnen de camera’s feilloos tellen hoeveel mensen voorbij een etalage wandelen. Ketens met verschillende winkels kunnen op die manier de passage tussen de winkels onderling vergelijken, niet alleen qua aantal maar ook inzake populaire dagen en uren. Ook tussen verschillende etalages van één winkel kan je de vergelijken maken. 

 

Wie stopt én hoe lang?  

Meteen weten de retailers ook het percentage van passanten dat even stopt en blijft staan. Ze krijgen zelfs cijfers over de tijd dat mensen blijven staan. Geavanceerde analysesoftware geeft je zelfs informatie over het aantal mannen en vrouwen, alsook de leeftijdscategorieën van de passanten. 

 

Return on investment 

Via gelaatsherkenning kunnen de camera’s de link maken tussen mensen die de etalage bekijken én mensen die – dezelfde dag of later – effectief in de winkel komen én kopen. Zo kan je echt de return on investment van je etalage berekenen.  

 

Meer weten over de mogelijkheden van slimme camera’s om de return on investment van winkeletalages te meten?

Contacteer de veiligheidexperts van Watchguard Security.