Wat is de marketingmeerwaarde van bewakingscamera’s voor een shoppingcenter? - Watchguard Security

Wat is de marketingmeerwaarde van bewakingscamera’s voor een shoppingcenter?

Hoeveel mensen zijn er op een bepaald moment aanwezig in een shoppingcentrum? Langs welke ingangen komen mensen binnen en waar gaan ze buiten? Hoeveel passage krijgt elke winkel van het shoppingcentrum voor zijn etalage? Welke winkels gaan ze binnen en welke niet? Bewakingscamera’s met intelligente analysesoftware kunnen niet alleen een beveiligingsfunctie vervullen voor shoppingcentra, ze leveren ook heel wat interessante informatie op.  

 

Bewakingscamera’s kunnen al langer eenvoudige telopdrachten uitvoeren. Met behulp van intelligente analysesoftware die de data van verschillende camera’s meteen verwerkt, worden de mogelijkheden vrijwel eindeloos. Dankzij persoonsherkenning – waarbij de camera’s de looplijnen van elke bezoeker kunnen monitoren – is het mogelijk om heatmaps samen te stellen.  

 

Welke etalages krijgen veel passage en welke veel minder? Hoe lang blijven bezoekers voor een bepaalde etalage staan én gaan ze vervolgens ook de winkel binnen? Al deze vragen krijgen een eenduidig en objectief antwoord.  

 

‘People counting 

Omdat klanten mogelijk een bepaalde ingang nemen én het shoppingcentrum op een andere plaats verlaten, is ‘people counting’ in de analysesoftware noodzakelijk om correct te tellen. Je weet op elk moment hoeveel personen er zich in het shoppingcentrum bevinden. Uiteraard kan je ook handige week- of maandoverzichten samenstellen. Zo weet je exact wat de drukste dagen en momenten zijn. Bovendien weet je perfect hoe lang een gemiddelde bezoeker blijft én hoeveel winkels deze gemiddeld bezoekt. 

 

Perfect mogelijk 

Dit alles is geen science fiction maar perfect mogelijk met de huidige generaties bewakingscamera’s en intelligente analysesoftware. Het is vooral de software die zorgt voor de talrijke opvolgingstools en rapportagemogelijkheden. Dergelijke concepten kunnen perfect op bestaande systemen voor bewakingscamera’s worden toegepast, mits het uiteraard om digitale camera’s gaat.  

 

Meer weten over de mogelijkheden van bewakingscamera’s voor shoppingcentra om waardevolle bezoekersanalyses te maken? Contacteer de veiligheidexperts van AEV Vochten.