Verwelkom je klanten op naam dankzij gezichtsherkenning met bewakingscamera’s. - Watchguard Security

Verwelkom je klanten op naam dankzij gezichtsherkenning met bewakingscamera’s.

Bewakingscamera’s in winkels bieden heel wat meer mogelijkheden dan uitsluitend beveiliging. Vooral de analysesoftware waarmee de camerabeelden worden verwerkt, opent de deur naar tal van marketingtoepassingen. Wanneer je door het gebruik van een klantenkaart over een digitale foto van je klanten beschikt, dan kan je met gezichtsherkenning je klanten zelfs op naam welkom heten en gerichte promoties tonen 

Fysieke winkels moeten de strijd aanbinden met de groeiende verkoop via online retailers. Het aanbieden van extra online en multimediale beleving in de fysieke winkels vormt daarbij een belangrijk wapen. 

Mogelijkheden van gezichtsherkenning 

Innovatieve camerasystemen bezitten dankzij moderne analysesoftware de mogelijkheid van gezichtsherkenning. Wanneer je over bepaalde biometrische gegevens van personen beschikt – bijvoorbeeld een digitale gelaatsfoto -, dan herkennen je camera’s deze ‘gezichten’ bij het binnenkomen. Deze functie is niet alleen interessant als interne waarschuwing voor gekende dieven, je kan er trouwe klanten ook mee belonen. Hoewel dit perfect mogelijk is, is dit in België door de GDPR/AVG momenteel niet toegelaten. 

Verwelkoming en promo op maat 

Wanneer je aan de ingang een groot televisiescherm hangt, dan kan je de winkelbeleving van je trouwen klanten laten starten met een gepersonaliseerde verwelkoming. Omdat je dankzij het kassaregister en je klantenkaart ook het koopgedrag van je trouwen klanten kent, kan je meteen een promotie op maat tonen. Met een WIFI-hotspot kan je deze zelfs meteen naar iemands smartphone sturen. 

Informatie over klantengedrag verzamelen 

Maar dat is nog niet alles. Dankzij de gezichts- en gelaatsherkenning weet je niet alleen wie je winkel bezoekt, je kan ook analyseren welke looplijnen je klanten volgen. Hoe lang blijven je klanten in de winkel? Bij welke promostand blijven ze staan? Al deze informatie kan je bijvoorbeeld gebruiken voor online marketing waarbij je – na het bezoek – gerichte promoties per mail opstuurt.  

Retailmarketing 

De mogelijkheden van slimme camera’s voor retailmarketing zijn enorm. We staan op dat vlak slechts aan het begin van de revolutie. 

Meer weten over de mogelijkheden van slimme camera’s voor retailmarketing

Contacteer de veiligheidexperts van Watchguard Security.