Hoe kan je het rendement van camerabewaking maximaliseren?

Hoe kan je het rendement van camerabewaking optimaliseren?

Wanneer je investeert in camerabewaking, is het belangrijk om je bewakingscamera’s optimaal te laten renderen. Dat geldt zowel voor bewakingscamera’s thuis als je bedrijf. We geven je graag enkele eenvoudige maar uiterst belangrijke tips om het maximale te halen uit je bewakingscamera’s.

 

Hou je bewakingscamera’s net en proper

De eerste tip lijkt vrij eenvoudig, maar is essentieel. Het is van groot belang dat je camera’s er steeds prima uitzien.

Wanneer je camera’s een ongebruikt en onverzorgd uiterlijk hebben, dan geef je mensen met slechte bedoelingen het onbedoelde signaal dat je de beveiliging van je eigendom niet serieus neemt.

Daarnaast lijdt de kwaliteit van de camerabeelden sterk onder een vervuilde lens. Dit bemoeilijkt het identificeren van mogelijke inbrekers of vandalen. Het proper houden van je bewakingscamera’s neemt vrijwel geen tijd in beslag.

Plaats duidelijke waarschuwingsborden

Camerabewaking heeft in de eerste plaats een afschrikwekkende functie. Het is allereerst de bedoeling om inbrekers of vandalen op andere gedachten te brengen. In dat geval is het belangrijk om met professionele waarschuwingsborden de aanwezigheid van bewakingscamera’s heel duidelijk te maken.

In ons land is dat niet alleen een wettelijke verplichting, je hebt er alle belang bij dat iedereen heel duidelijk de aanwezigheid van bewakingscamera’s opmerkt voor het betreden van het terrein.

Combineer je bewakingscamera’s met lichtsensoren

Lichten die reageren op sensoren vormen een perfecte aanvulling op bewakingscamera’s. Lichtsensoren hebben meerdere voordelen. Allereerst hebben ze een sterk afschrikwekkend effect.

Daarnaast verhogen ze het rendement van je camera’s. Het extra licht verhoogt het detailniveau en de duidelijkheid van de gemaakte beelden.

Daarnaast hebben mensen de reflex om naar licht te kijken. Dit betekent een verhoogde kans op identificatie van potentiële daders, wanneer je het lichtpunt strategisch naast de camera hangt.

Zorg voor juiste tijd- en datumnotatie

Wanneer je de camerabeelden wilt gebruiken voor de bewijsvoering na een diefstal of vandalisme, is het essentieel om te zorgen voor een juiste tijd- en datumnotatie. Controleer dit regelmatig.

Meer weten over de mogelijkheden van professionele camerabewaking voor je bedrijf of woning? Contacteer de veiligheidsexperts van Watchguard Security.