5 tips voor een zorgeloze vakantie - Watchguard Security

5 tips voor een zorgeloze vakantie

Een zorgeloze vakantie hoe begin je eraan?

De zomer komt eraan en daarmee de vakantie.  Steeds een prettig vooruitzicht.  Tijd om de koffers te pakken.  De wagen nog voor een laatste onderhoud naar de garage? Alles klaar voor de luchthaven?  Alle reisdocumenten klaar?  Een hele waslijst van zaken die nog moeten geregeld worden alvorens je kan ontspannen en relaxen.  Je leeft ernaar toe, de zon, zee, strand of de bergen.  Ontspanning, lekker eten en genieten, maar heeft u ook nog gedacht aan uw woning die achterblijft?

 

De vakantie periode blijft een drukke periode voor inbrekers.  Graag geven we u nog een paar nuttige tips om uw woning inbraakveilig achter te laten zodat je echt kan genieten van een zorgeloze vakantie.

 

1) Wees discreet op sociale media

Vermijdt dat je op Facebook, Twitter of andere sociale media je aanstaande vakantie aankondigt.  Let er ook op dat je via bijvoorbeeld Facebook niet incheckt op je vakantie bestemming. Plaats je foto’s en opmerkingen liefst pas nadat je terug bent van je vakantie.  Je weet nooit wie er mee kijkt en je hoeft geen online uitnodiging voor inbrekers te maken.

2) Geef een bewoonde indruk

  • Ontsteek door middel van een tijdschakelaar of uw domoticasysteem regelmatig verlichting in uw woning.  U creëert hiermee een beeld van bewoning.
  • Ook buitenverlichting met een sensor is een mogelijke afschrikking op voorwaarde dat er sociale controle aanwezig is.
  • Laat uw auto op de oprit staan of vraag je buren om er regelmatig op te parkeren.
  • Vraag buren of familie om je brievenbus regelmatig te legen en eventueel gordijnen of rolluiken te openen en sluiten.
  • Gaat u voor langere tijd weg vraag hen dan om uw gras te maaien.  Je kan ook hetzelfde doen voor hen en het creëert echt een indruk van aanwezigheid en bewoning.

3) Sluit je woning goed af

  • Zorg er steeds voor dat alle ramen en deuren gesloten zijn.  Elk open raam is een uitnodiging voor een inbreker.
  • Verzeker je er van dat alle deuren op nachtschoot zijn vergrendeld en haal de sleutels van je deuren af.
  • Laat de woning niet te netjes achter, een te nette woning duidt op afwezigheid.  Laat wat afwas op het aanrecht staan dat geeft een beeld van bewoning.
  • Help geen inbrekers, zorg dat ladders en gereedschappen veilig opgeborgen zijn in je garage of tuinberging.
  • Laat je waardevolle spullen zoals laptops, juwelen, tablets niet zichtbaar achter.  Van je waardevolle voorwerpen kan je best de serienummers registeren.  Download nu je regsitratieformulier.

4) De lokale politie

Aanmelden afwezigheid tijdens vakantieBreng hen op de hoogte van je afwezigheid tijdens je vakantie, zij komen gratis langs om een oogje in het zeil te houden.

Stel hen nu in kennis van je afwezigheid tijdens je vakantie.

 

 

5) Gebruik je inbraakalarm en vertrek op zorgeloze vakantie

Alle bovenstaande maatregelen ten spijt geven zij echter geen garantie dat u niet het bezoek krijgt van een inbreker.  Een goed alarmsysteem met verificatie is een belangrijke en nodige aanvulling.  Het creëert een rem omdat er altijd ACTIE is op een alarmmelding.

Naast het afschrikkend effect wordt er ALTIJD direct ingegrepen en onze bewakingscentrale contacteert na verificatie de politiediensten en jouw of je contactpersoon.  Veel van onze systemen zijn standaard uitgerust met beeldverificatie zodat er steeds zekerheid is betreffende de oorzaak van het alarm.

Heeft u nog geen inbraakbeveiliging dan is het nu het moment om dit te overwegen.  Watchguard Security heeft een jarenlange ervaring in de beveiliging van woningen.

Vraag nu een bezoek aan zodat we samen kunnen zien wat er mogelijk is voor jouw woning.

Kijk hier voor onze actie “1 dag niet”  en vertrek nog met een gerust hart op vakantie.