Wat is een mistgenerator? - Watchguard Security

Wat is een mistgenerator?

Wat is een mistgenerator? De meeste inbraken zijn nog steeds gelegenheidsinbraken.  Dat betekent dat de inbreker toevallig uw woning, winkel of bedrijf passeert en de gelegenheid die zich voordoet benut. U dient er dus voor te zorgen dat u deze zoveel mogelijk afschrikt.  

Een mistgenerator of mistmachine is een toestel dat uw woning of bedrijf beschermt tegen diefstal na een gelukte inbraakpoging. Met een mistgenerator voorkom je dat de inbreker zich nog verder in je woning of bedrijfspand zal verplaatsen. Met andere woorden, een mistmachine kan diefstal sterk afremmen tot mogelijk voorkomen.

.

Wat je niet ziet kan je niet stelen

Op het moment van inbraak wordt de mistgenerator op scherp gezet. Wanneer een indringer de ruimte betreedt zal de mistmachine in actie komen en je zo behoeden voor diefstal. Omdat hij op een paar seconden een ondoorzichtige mist begint te spuiten wordt het onmogelijk voor de indringer om nog iets te zien. Hierdoor heeft het geen zin meer om zich nog verder in het pand te begeven. De ondoordringbare mist werkt desoriënterend. Om een nog groter afschrikkingseffect te bekomen kan de mistmachine bijkomend uitgerust worden met een sirene en stroboscoop flitslamp. Het felle licht reflecteert op de mist en vergoot het effect van desoriëntatie. De twee belangrijkste zintuigen van de indringer worden weggenomen, namelijk zijn zicht en gehoor.

 

Mistgenerator in actie. De mistgenerator spuit de ruimte op 12 seconden vol met mist.

.

Welke mistgenerator heb ik nodig?

Om juist te weten welke mistmachine je nodig hebt voor jouw specifieke situatie hangt af van een aantal factoren zoals:

  • De grootte van de ruimte
  • Hoe lang het duurt voor de politiediensten ter plaatse kunnen zijn
  • Moet de gehele ruimte gevuld worden of een bepaald deel
  • Moet de mistmachine alternerend werken of niet?
  • Is hij voor een particuliere woning, bureel, winkel, magazijn of serverlokaal…

Watchguard Security kan u hierbij helpen. Wij kunnen voor elke ruimte en de doelstelling de juiste mistmachine bepalen. Meer over de verschillende typen mistmachines kan u hier lezen.

.

Waar wordt een mistgenerator toegepast?   

U kan een mistgenerator overal toepassen. Gaande van kleine winkels, supermarkten, tankstations, magazijnen en opslagplaatsen tot zelfs particuliere woningen.

Afhankelijk van het volume van de ruimte kiezen we een gepast toestel. Voor particuliere woningen en kantoren waar het esthetische belangrijk is zijn er specifieke modellen of kunnen deze ingebouwd worden.

 

.

 

 

Wil u weten welke mistmachine jij nodig heb voor je woning of bedrijf? Contacteer de veiligheidsexperts van Watchguard Security.