Waarom een mistgenerator en alarmsysteem werkt - Watchguard Security

Waarom een mistgenerator en alarmsysteem werkt

Je denkt misschien meteen aan mistmachines die je ziet bij festivals of shows. Zij creëren een bepaalde sfeer voor het publiek.  Maar dat is niet het soort mistgenerator dat we hier bedoelen. Neen dit soort mistmachines zijn ontworpen om het inbrekers juist moeilijk te maken. Een mistgenerator en alarmsysteem kan perfect samenwerken om juist te voorkomen dat er waardevolle spullen verdwijnen uit je woning, winkel of bedrijf wanneer de inbraakpoging toch lukt. 

 

 

Wat doet de mistgenerator juist?

Eenmaal een inbreker in je pand is zijn alle remmen weg. Mogelijk zijn de ordediensten reeds verwittigd indien je werkt met een alarmcentrale maar een inbreker heeft maar een paar minuten nodig om je woning te doorzoeken. De samenwerking van je mistgenerator en alarmsysteem koopt tijd voor je. Er blijft geen tijd om in je woning, winkel of bedrijf nog rond te kijken en zaken te stelen of te vernietigen. 

Bij het binnenkomen van de ruimte zal de mistmachine getriggerd worden en op een paar seconden de hele ruimte vullen met een ondoorzichtige mist. Hierdoor wordt het zicht van de inbreker beperkt tot slecht 10 tot 20cm.  Zodoende zal het zeer moeilijk zijn om nog spullen te ontvreemden of zich te bewegen in de kamer. De samenwerking van mistmachine en alarmsysteem is ideaal omdat het geluid van de binnensirene en het wegnemen van het zicht een desoriënterend effect heeft.  Dit kan nog bijkomend versterkt worden door het plaatsen van een stroboscoop flits voor hoge risico’s. 

 


wat je niet ziet, kan je niet stelen


.

Hoelang blijft de mist hangen?

In een niet geventileerde kamer zal de mist afhankelijk van het merk van mistgenerator tot ongeveer 45 minuten aanwezig blijven.  Hierdoor is het voor de indringer niet aantrekkelijk meer om nog langer in het pand te blijven en zal hij vluchten. Afhankelijk van fabrikant bestaan er ook mistgenerators die continu de dichtheid van de mist meten en indien nodig mist bijspuiten zodat deze voor langere tijd aanwezig blijft.  Dit is vooral belangrijk als de interventietijd van de ordediensten langer op zich laat wachten. Klik hier voor een overzicht van mistmachines op de Belgische markt.Mistgenerator en gezondheid voor mens en dier of materialen

 

Is de mist schadelijk?

Wat betreft uw gezondheid hoeft u zich geen zorgen te maken.  De mist is onschadelijk voor zowel mensen, dieren als voor uw bezittingen 

 

Waar kan je een mistgenerator en alarmsysteem toepassen?

Je kan dit in elke situatie en elk pand gebruiken.  Gaande van particuliere woningen en appartementen tot winkels, kantoren en magazijnen. Voor elke situatie bestaat een gepaste oplossing.  Voor residentiële ruimtes en bedrijven zijn er zelfs zeer mooie en esthetische oplossingen voorzien.  

 

Meer weten wat de voordelen van een mistgenerator voor jouw situatie zijn? Contacteer de veiligheidsexperts van Watchguard Security.