Wil je bewakingscamera’s die ook ’s nachts bij duisternis kunnen filmen?

Wil je bewakingscamera’s die ook ’s nachts bij duisternis filmen?

Wanneer je op zoek bent naar bewakingscamera’s die ook ’s nachts filmen bij duisternis, dan moet je kiezen voor zogeheten infraroodcamera’s. Ook deze camera’s zijn beschikbaar als digitale IP-camera. Een infraroodcamera maakt gebruik van infraroodlicht – wat voor het menselijke oog onzichtbaar is – om toch een scherp beeld te vormen van de situatie bij duisternis.

In sommige situaties is het niet aangewezen of mogelijk om ’s nachts kunstlicht te laten branden of te laten aanspringen bij beweging. Toch wil je uiteraard ook deze donkere zones goed beveiligen en in beeld brengen met bewakingscamera’s. Infraroodcamera’s bieden dan een oplossing.

Hoe werken dag/nachtcamera’s met infrarood?

Bewakingscamera’s met nachtzicht kunnen ook bij duisternis filmen. Ze bevatten een infraroodsensor om de uitgezonden lichtstraal van de geïntegreerde infraroodlampen te ontvangen. Deze lichtsignalen worden door de hoge frequentie niet door het menselijk oog waargenomen.

Werking van de infraroodsensor

De infraroodsensor garandeert toch een helder beeld bij volledige afwezigheid van daglicht of kunstlicht. Des te meer infrarood led-lampjes in de camera geïntegreerd zijn, des te scherper het camerazicht. Ook de kwaliteit van de beeldsensor speelt een belangrijke rol.  De betere dag/nacht camera is uitgerust met een infrarood filter dat bij nachtzicht voor de lens komt, de goedkopere modellen hebben dit niet en werken met een elektronische oplossing.

Verkrijgbaar in verschillende modellen

Infraroodcamera’s zijn net als gewone bewakingscamera’s beschikbaar in verschillende modellen. De laatste jaren zijn ook deze camera’s steeds compacter geworden. Denk daarbij aan de gekende bulletcamera’s of domecamera’s. Infraroodcamera’s zijn verkrijgbaar met talrijke technische specificaties: lenscapaciteit, gebruikte videocompressie, frame rate, dynamic range,… Vraag daarom altijd advies bij professionele beveiligingsexperts vooraleer je investeert in infraroodcamera’s.

Overschakelen op infrarood

Een dag/nachtcamera werkt bij voldoende licht zoals een gewone camera. Pas wanneer het beschikbare licht onder een bepaald niveau daalt, schakelt hij over op infraroodlicht en gebruikt het toestel zijn infraroodsensor.

Meer weten over de mogelijkheden van bewakingscamera’s die ook ’s nachts bij complete duisternis kunnen filmen? Contacteer de veiligheidsexperts van Watchguard Security.