Waarom kiezen voor gecertificeerde en erkende installateur van bewakingscamera’s

Waarom kiezen voor een gecertificeerde en erkende installateur van bewakingscamera’s?

Voor alarminstallaties geldt al langer de verplichting om in zee te gaan met een gecertificeerde en erkende installateur. Dezelfde verplichting geldt vanaf nu ook voor de installatie van bewakingscamera’s. Als consument heb je er bovendien alle belang bij om ook bij bewakingscamera’s te kiezen voor een erkende en gecertificeerde installateur. We leggen je graag uit waarom.  

 

Beveiliging met bewakingscamera’s start allereerst met een sterk concept. Dit betekent dat je nood hebt aan gespecialiseerd advies voor de juiste keuze van camera’s, de positionering van de camera’s maar ook de achterliggende analysesoftware. Het belang van deze software groeit. Dankzij de juiste beeldanalyse – ‘live’ of achteraf – vergroot de toegevoegde waarde van bewakingscamera’s en kunnen deze zelfs worden toegepast voor marketing.  

 

Zo is het belangrijk om de camera’s – via de software – aan te leren wat ‘verdacht gedrag’ is én hoe er dan moet gereageerd worden. Verdacht gedrag is bijvoorbeeld het kruisen van een bepaalde virtuele lijn of het volgen van een looprichting tegen de stroom van wandelaars in. 

 

Privacygevoeligheid 

Een tweede reden om te kiezen voor een gecertificeerde en erkende installateur is de privacygevoeligheid. Camerabewaking leidt tot digitale bestanden met persoonsgegevens. Deze worden in sommige gevallen over het internet verstuurd en bewaard op een server. Alleen met een erkende en gecertificeerde installateur ben je zeker dat alle gegevensverwerking verloopt conform GDPR/AVG en de camerawetgeving. 

 

Kwaliteitsgarantie 

Een derde belangrijke reden is de kwaliteitsgarantie. Alleen met een gecertificeerd en erkende installateur mag je er zeker van zijn dat er kwaliteitsmaterialen worden gebruikt voor je camerasysteem. Alleen met kwaliteitsmaterialen ben je zeker van een correcte werking en een lange levensduur. 

 

AEV Vochten is een gecertificeerde en erkende installateur van bewakingscamera’s. Meer weten over het belang hiervan?

Contacteer de veiligheidexperts van Watchguard Security.