Is het mogelijk om je camerabewaking met een smartphone op te volgen?

Is het mogelijk om je camerabewaking met een smartphone op te volgen?

De mogelijkheden om met een smartphone je bewakingscamera’s op te volgen, zijn de laatste jaren fors gestegen. Je kan niet alleen ‘live’ de beelden volgen, maar eveneens relevante gebeurtenissen uit het verleden snel opvragen. We zetten de belangrijkste functies van het opvolgen van je bewakingscamera met een smartphone helder op een rijtje.

Je zit aan de andere kant van de wereld, maar kan met je smartphone toch op ieder moment je bedrijf of woning in de gaten houden. Met de hedendaagse technologie is dat absoluut geen sciencefiction.

Welke basisconfiguratie heb je nodig om met je smartphone je bewakingscamera’s te raadplegen?

De basisconfiguratie is vrij eenvoudig. Je beschikt over een doordacht netwerk van bewakingscamera’s waarmee je de belangrijkste zones van je eigendom in beeld brengt. Alle beelden van de IP-camera’s worden via netwerkkabels doorgestuurd naar een digtale videorecorder.

Deze recorder slaat de beelden voor maximaal een periode van een maand op. Wanneer je videorecorder is uitgerust met de functie ‘bewegingsdetectie’, kan je zelfs bladwijzers laten plaatsen wanneer er door de camera’s beweging wordt waargenomen in al dan niet specifiek afgebakende zones.

Welke functies biedt je smartphone voor het raadplegen van je camerabewaking?

Deze videorecorder kan je via een beveiligde verbinding naar het internet online raadplegen met behulp van een gespecialiseerde app op je smartphone. De app biedt verschillende functionaliteiten.

Allereerst is het mogelijk om ‘live’ de beelden van al je bewakingscamera’s te bekijken. Via de app beslis je welke beelden je wilt opvolgen.

Wanneer je beschikt over beweegbare camera’s die kunnen pannen, kantelen en zoomen, dan kan je via de app de beweging van elke camera naar keuze aansturen.

Als je wilt terugkijken naar een specifieke gebeurtenis in het verleden, dan kan je met de app het geheugen van de camera’s doorzoeken. Wanneer de videorecorder over bewegingsdetectie beschikt, dan ‘spring’ je eenvoudig van beweging naar beweging.

 

Meer weten over de mogelijkheden van het opvolgen van je camerabewaking via je smartphone? Contacteer de veiligheidsexperts van Watchguard Security.