Op welke manier kan je jouw tuin optimaal beveiligen? - Watchguard Security

Op welke manier kan je jouw tuin optimaal beveiligen?

Steeds meer mensen kiezen ook voor een beveiliging van hun tuin. Op die manier detecteren ze eventuele inbrekers al vooraleer deze een poging kunnen ondernemen om in de woning te geraken. Er bestaan uitstekende beveiligingsconcepten om een tuin te beveiligen. We lichten je in deze blog een mogelijkheid toe met een combinatie van bewegingsdetectoren en bewakingscamera’s. 

 

Het beveiligingsconcept dat we op maat kunnen uitwerken voor tuinen is gelijkaardig met de elektronische buitenbeveiliging van werven of evenementensites. Een belangrijk gegeven zijn bewegingsdetectoren die – eens het systeem is aangeschakeld – elke beweging in de afgebakende zones detecteren. Het is daarbij van groot belang om deze bewegingsdetectoren op de juiste plaatsen te voorzien.  

 

Bewegingsdetectoren en camera’s 

Deze bewegingsdetectoren zijn standaard uitgerust met een camera die net dezelfde beeldhoek heeft als de bewegingsdetector. Deze camera’s filmen in principe niet de hele tijd, maar ze maken uitsluitend een korte videoclip wanneer een beweging wordt gedetecteerd. Deze videoclip van enkele secondes wordt meteen via een draadloze dataverbinding doorgestuurd naar een meldkamer. 

 

Reactie op basis van videoclip 

De ontvanger van deze videoclip kan meteen kijken wat er aan de hand is. Mogelijk is het een loos alarm, bijvoorbeeld de kat van de buren. In andere gevallen gaat het misschien wel degelijk om ongenode gasten die absoluut niet in je tuin moeten zijn. Op basis van deze videobeelden kan de meldkamer meteen de nodige actie ondernemen en je contactpersoon of de bewakingspatrouille verwittigen. 

 

Maatwerk 

Dergelijk beveiligingsconcept vereist maatwerk. Vertrouw daarom op specialisten om je specifieke situatie te analyseren, zodat de juiste detectoren en camera’s op de aangewezen installaties worden geplaatst.  

 

Meer weten over de beste manier om jouw tuin te beveiligen? Contacteer de veiligheidexperts van Watchguard Security.