Mijn alarmsysteem draadloos uitbreiden? | Watchguard Security

Kan ik mijn huidige alarminstallatie draadloos uitbreiden?

Een alarminstallatie kan altijd uitgebreid worden met bijkomende detectoren, bijvoorbeeld na een verbouwing. Dit kan zelfs draadloos op een gecertificeerde manier. Quasi elk merk van alarminstallatie biedt deze mogelijkheid tot draadloze uitbreiding aan. Ook bij brandcentrales is een draadloze uitbreiding meestal mogelijk, maar wij adviseren dit niet. Voor camerabewaking liggen de zaken anders.  

Er zijn tal van situaties denkbaar waarbij het noodzakelijk is om een bestaande alarminstallatie uit te breiden. Denk maar aan een grondige verbouwing waarbij je woning wordt uitgebreid met een achterbouw. In die situaties wil je uiteraard ook deze bijkomende woonruimte beveiligen. Vrijwel alle alarminstallaties maken het mogelijk om uit te breiden. Dit kan zelfs draadloos, waardoor je geen extra bekabeling moet aanleggen.

 

Draadloze uitbreiding alarminstallatie

Voor een draadloze uitbreiding plaats je een ontvanger die bekabeld is verbonden met de alarmcentrale. Deze ontvanger staat vervolgens draadloos in verbinding met de extra componenten. Componenten zijn in dit geval detectoren zoals magneetcontacten en bewegingsdetectoren, maar kan ook een sirene zijn.

 

Brandcentrale draadloos uitbreiden?

Ook bij een brandcentrale is dergelijke draadloze uitbreiding technisch mogelijk, maar wij adviseren meestal om dit niet te doen. Bij een draadloze uitbreiding ben je nooit 100% zeker dat de draadloze verbinding op elk moment functioneert.

Te veel externe factoren waarop je geen invloed hebt, kunnen de draadloze verbinding verstoren. Een branddetectiesysteem moet op elk moment werken. Wanneer je dan toch kiest voor een draadloze uitbreiding van een branddetectiesysteem, dan laat je best meerdere back-ups plaatsen. Als één verbinding niet werkt, dan moet een andere het kunnen overnemen.

 

Camerabewaking draadloos uitbreiden?

Een draadloze uitbreiding van een camerasysteem is volgens ons niet aangewezen. Camera’s verbruiken veel elektriciteit, waardoor ze niet lang kunnen functioneren op batterijen. Wanneer je stroomvoorziening plaatst, dan kan je meteen ook eenvoudig de nodige bekabelde netwerkverbindingen tot stand brengen. Je haalt in feite dus geen voordeel uit het plaatsen van een draadloze uitbreiding van je cameranetwerk.

 

Meer informatie over de mogelijkheden om je alarminstallatie draadloos uit te breiden? Contacteer de veiligheidsexperts van Watchguard Security.