Hoe houd ik inbrekers buiten mijn woning? - Watchguard Security

Hoe houd ik inbrekers buiten mijn woning?

Inbrekers richten zich al lang niet meer uitsluitend op exclusieve villa’s, elke woning is de afgelopen jaren een potentieel doelwit geworden. Een alarmsysteem vormt nog steeds de beste verdediging om bezoekers met slechte bedoelingen af te schrikken, preventief of na detectie. Daarnaast heb je zelf heel wat dingen in de hand om inbrekers af te schrikken of – jammer genoeg – aan te trekken. Ons belangrijkste advies: gebruik je gezond verstand en wees niet naïef.  

 

 

Hoe schrik je inbrekers af?

 • Het klinkt banaal, maar ‘sluit je ramen en deuren correct af’. Doe dit ook als je vijf minuutjes naar de bakker moet of snel je kinderen van school gaat halen. Inbrekers grijpen de kleinste kans om snel en gemakkelijk binnen te dringen. 
 • Gebruik altijd het nachtslot voor het sluiten van je deuren. Alleen het dagslot (gewoon je deur in het slot laten vallen) is onvoldoende. Een beetje handige inbreker opent deze razendsnel met een stukje plastic.
 • Wees alert voor merktekens of andere signalen. Inbrekersbendes brengen soms op de stoep of de rijweg merktekens met krijt aan om een potentieel doelwit aan te duiden. In andere gevallen worden er steentje op de oprit gelegd om te kijken of deze gebruikt nog wordt. Als dat niet het geval is, ben je vermoedelijk op reis of langere tijd weg. 
 • Zet je alarminstallatie ALTIJD aan als je de woning verlaat, ook al is het maar voor 5 minuutjes. Komt het toch tot een inbraakpoging hoever wil je een indringer dan in je woning?
 • Een inbraak alarmsysteem creëert een rem voor de indringer.  De vraag die je jezelf moet stellen is deze: hoe ver wil ik een indringer in mijn woning?  een halve meter of doorheen de gehele woning?  Nog alarmsysteem?  Vraag nu onze veiligheidscan aan.

Hoe trek je inbrekers aan?

   • Als inbrekers duidelijk zien dat je woning – bijvoorbeeld wegens vakantie – voor een langere tijd onbewoond is. Wat valt bij potentiële inbrekers meteen op? Uitpuilende brievenbussen, te lang gras, rolluiken die altijd open blijven,…. Schakel daarom buren, kennissen, vrienden of familie in om je woning een bewoonde indruk te geven.
   • Wanneer mensen met slechte bedoelingen op Facebook of andere sociale media kunnen lezen hoe blij je bent om binnenkort op vakantie te vertrekken, nodig je hen als het ware uit om een ongewenst bezoek te brengen. Post je vakantiefoto’s niet tijdens je reis maar nadien.

Meer weten over het beveiligen van je woning? Contacteer de veiligheidsexperts van Watchguard Security.