De vijf beste tips om jouw woning optimaal te beveiligen.

De vijf beste tips om je woning optimaal te beveiligen.

Een ongeval is snel gebeurd, zeker bij je thuis. Met deze vijf tips zorg je voor een optimale beveiliging van je woning. Je persoonlijke leefomgeving veiliger maken, gaat veel verder dan het beschermen van je eigendom en je persoonlijke spullen. Een beveiligde woning beschermt vooral het geluk en de gezondheid van jezelf en je naasten. 

 

 

 

 

 

Hoe pak je de beveiliging van je woning op de juiste manier aan?

  • Inbraakdetectie

Je mag de psychologische impact van een inbraak niet onderschatten. Je privacy is op de meest grove manier geschonden. Psychisch wegen de gevolgen van een inbraak vaak lang door op jezelf en je overige gezinsleden.

De gevolgen die hierdoor ontstaan, zijn meestal veel groter dan het financiële verlies door de aangerichte schade en de verloren spullen. Investeer daarom in een elektronisch inbraakalarm dat op maat van jouw woning door beveiligingsexperts werd uitgewerkt.

  • Branddetectie

Woningbranden maken nog steeds slachtoffers. In België komen er jaarlijks meer dan 10.000 branden voor. Dat zijn er bijna dertig per dag. Woningbranden zijn maar liefst goed voor meer dan 70 procent van de sterfgevallen door brand. Een aangepaste rookmelder redt levens. Investeer daarom ook in branddetectie.

  • Voorkom CO-vergiftiging

Niet alleen de warmte en de gloed van het open vuur maken een open haard populair. Het is vooral de gezelligheid die veel mensen aanspreekt. In koude periodes zorgt je open haard voor welgekomen extra verwarming. Jammer genoeg vallen er elk jaar ook slachtoffers door een slechte verbranding.

  • Camerabewaking

Camera’s maken steeds meer deel uit van ons alledaags leven. Zo zijn we het al lang gewend dat de politiediensten camera’s inzetten voor het bewaken van straten en pleinen. Ook in onze eigen woning duiken bewakingscamera’s op.

Bewakingscamera’s schrikken dieven uitstekend af. Wanneer er toch iets gebeurt, beschik je over beelden die helpen bij de identificatie. Je mag niet zomaar beveiligingscamera’s installeren, zeker niet als deze beelden maken van het openbaar domein. Er gelden hiervoor strikte wettelijke regels.

  • Kinderveiligheid

Een standaardwoning zit vol gevaren voor peuters en kleine kinderen. Zij herkennen zelden het gevaar. Met een aantal eenvoudige tips en regels verhoog je fors de veiligheid van jouw woning voor kinderen.

Meer weten over de beveiliging van je woning? Contacteer de veiligheidsexperts van Watchguard Security.