Slimme bewakingscamera’s betrappen auto-inbrekers op parking autodealer. - Watchguard Security

Slimme bewakingscamera’s betrappen auto-inbrekers op parking autodealer.

Bewakingscamera’s kunnen tegenwoordig veel meer dan gewoon detecteren wat er in het gezichtsveld gebeurt. Intelligente analysesoftware maakt het mogelijk om continue de inkomende camerabeelden te analyseren op verdacht gedrag. Wanneer er iets gebeurt dat niet klopt, krijgt de alarmcentrale meteen en automatisch een clipje doorgestuurd. Zo kunnen ze meteen controleren of de politie al dan niet moet ingeschakeld worden.  

 

Onlangs contacteerde een autodealer van nieuwe luxewagens ons met de vraag om zijn parking te voorzien van camerabewaking. Hij had van zijn verzekeraar de boodschap gekregen dat ze hem niet zouden verzekeren als hij zijn parking niet zou uitrusten met camerabewaking met videoanalyse. Regelmatig had de man te kampen met inbraken in de voertuigen, waarbij airbags en velgen werden gestolen. Dit leidde telkens opnieuw tot heel wat schade.  

 

Beveiligingsconcept op maat 

Wij werkten op maat een beveiligingsconcept uit met vier thermische camera’s en twee camera’s van twee megapixel, ondersteund door ‘live’ videoanalyse. Deze opzet was voldoende om de volledige parking over een afstand tot zestig meter te ‘bewaken’. 

 

Videoanalyse 

De videoanalysesoftware analyseert voortdurend de inkomende beelden. In het systeem werden zogeheten ‘tripwires’ aangebracht. Dit zijn virtuele lijnen tussen de auto’s. Wanneer een persoon deze virtuele lijnen kruist en hier langer dan een paar secondes blijft, dan geeft het systeem een alarmmelding.  

 

Gevolgacties 

Deze alarmmelding kan aanleiding geven tot een set van gevolgacties. Zo is het mogelijk om een videoclip door te sturen naar de alarmcentrale. Deze kan de beelden bekijken en beslissen om al dan niet verdere actie te ondernemen. Andere mogelijke acties zijn het sturen van een verwittigingsmail naar de autodealer, het laten afgaan van een geluidssignaal, het inschakelen van extra verlichting op de parking,…. 

 

Dergelijke slimme bewakingssystemen vragen naast de basisopzet een verdere afstelling. Zo is het systeem in staat om stapsgewijs zijn eigen werking te verbeteren. ‘Deep learning’ heet dat.  

 

Meer weten over de mogelijkheden van bewakingscamera’s en videoanalyse om inbrekers op heterdaad te betrappen?

Contacteer de veiligheidexperts van Watchguard Security.